Yükleniyor...

Yönetilemeyen Web Siteler

Anasayfa Kurumsal Bilgi Bankası Yönetilemeyen Web Siteler
30 Aralık 2021, 21:57 0 Yorum 256 Okuma

Pandemi dönemi öncesinde de aslında önemi bilinen ver sürekli sayıları artan web siteleri, pandemi dönemine geçilmesi ile her işletmenin vazgeçilmezi olmuştur.

Kurumsal web siteleri ile işletmenizin tanıtımı ve ulaşılması için ya da e-ticaret siteleri ile ürünlerinizin tanıtımı ve satışı için kurulacak web sitelerinin yönetilmesi konusu hep atlanmıştır ve hala atlandığı görülmektedir.

Web siteniz kurumsal olsun ya da e-ticaret sitesi olsun ciddi ve en önemlisi ise sürekli olarak yönetime ihtiyaç duyacak olmasıdır. Bunun için ya sürekli bir personel ayırmalısınız. Bir personel diyoruz çünkü başlangıçta çok büyük bütçeler ile bu işe girmediyseniz bütün operasyonlarınıza bir kişi yetecektir. Bu kısmı daha iyi anlamak için N11 ve Hepsiburada gibi firmaların personel sayılarını araştırabilirsiniz.

Bir kurumsal siteye bile sürekli/periyodik şekilde blog, haber, resim, video, slayt vb. çalışmalar yüklemediğinizde o sitenin Google vb arama motorları tarafından birilerinin önüne çıkartılması ne kadar mümkün olabilir ? Ya da sizi sürekli takip eden müşterileriniz işletmenizin ne kadar dinamik güçlü güveneceği bir firma olduğunu düşünebilir ?

Maalesef siteler kuruluyor, yönetimleri teslim edilirken ; ‘’dayımın oğlu yazılımcı o yönetecek’’ ‘’bizim bir arkadaş var o bu işlerden anlıyor o yönetecek’’ ‘’bizim muhasebe yönetecek’’ ‘’ben yöneteceğim’’ ‘’benim kızım bilgisayar okuyor o yönetir’’ gibi uzayan cümleleri çok tecrübe ettik. İstisnalar hariç yapılan siteler öylece orada kalıyor. Ya da dayımızın oğlu sitenin yönetimini sanki bitirmiş ve siteye inanılmaz hareket kazandırmış gibi yazılımlarımıza ulaşmak için, yazılımları barındırdığımız alanların şifrelerini istemiyor, istetiyorlar. :)

Bir personelini bu işler için sürekli ayıramayan ya da ayırdığı kişilerin site yönetimi ile ilgilenmemesi sonucu haklı olarak bu konuda da sürekli destek talep etmekteydi. Ancak bu konuda ne bizde ne de sektörde duyulmuş bir hizmet yoktu. Bizde bu ihtiyaçları görüp bu konuda destek ekibimizi ve kurumsal siteler için şimdilik üç, e-ticaret siteleri için yine üç adet danışmanlık ve yönetim paketi hazırladık. Bu paketleri sitemizde inceleyebilir, daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum